GET YOURSELF
REFRESHED

Заявете демонстрация! 0878 26 40 71

Как да се храним в офиса?

blog

Офисът е мястото, където повечето от нас прекарват по-голяма част от седмицата. Докато се издигаме в кариерата ние изпитваме стрес, депресия, но и показваме как също нашите навици при работа имат огромен ефект върху нашите цели за отслабване.

Все повече хора днес работят зад бюро. Даже децата прекарват много часове пред компютъра или гледайки телевизия. И като резултат от липсата на движение и времето прекарано в седяща позиция, следва затлъстяване.

Разбира се, в офиса деня може да бъде пълен с изкушения – дали автоматът може да ни зове в 3 часа следобед, или нашия мениджър или колега ще ни донесе в бяла глазура понички рано сутрин. Имаме много изкушения, но въпреки това може нашето работно място да поддържа нашия здравословен начин на живот. Просто трябва да знаем как да разпределяме времето си през работните дни. Вижте как!

 

За начало няколко общи правила:

1. Закусете в къщи – благодарение на това ще избегнете хапването в работата и празните приказки.
Задължително вземете за работата си втора закуска. Така няма да усетите силен глад по-късно.

2. По време на обедната почивка хапнете салата или здравословна супа.

3. Основното ястие изяжте вкъщи след работа.От друга страна, ако работите до късно, отделете малко време да отидете на ресторант или бар, яжте бавно без да бързате. Французите са слаби, не защото страстно спортуват, а защото се наслаждават на всяка хапка и превръщат храненето в празничен ритуал.
Преди да легнете да спите изяжте плод или изпийте чаша зеленчуков сок.

4. Не пропускайте нито едно хранене, тъй като под влияние на силен глад, по-късно ще изядете много повече наведнъж, за да компенсирате изпуснатото ядене.

5. Не забравяйте за упражненията. Даже когато сте в офиса можете да се движите: движете рамената, направете няколко наклона на тялото, главата и шията. Разходете се из офиса, вижте се с колегите при техните бюра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *